Tarief

Wat kost scheidingsbemiddeling?

Tarief voor het hele traject

Laten we eerlijk zijn; scheiden kost geld. En dat geldt dus ook voor mediation. Het levert echter ook veel op – ook financieel – als de zaken goed geregeld worden. Mijn ervaring is dat het de meeste ex-partners niet lukt om zonder hulp van een onafhankelijke partij een convenant op te stellen dat beide partijen recht doet. Een langlopend conflict kost tijd en stress. En het inschakelen van advocaten in plaats van mediation is een kostbare zaak. Alle reden dus om te investeren in bemiddeling.

Gratis kennismaking en offerte

Tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek (maximaal 1 uur) krijg ik goed beeld van de situatie. Op basis daarvan, en mijn kennis en ervaring, maak ik een inschatting wat voor traject er nodig is om jullie goed te begeleiden. Aan het eind van dit intakegesprek geef ik een prijs af voor het complete traject, voor alle benodigde stappen. Zo’n totaalprijs geeft duidelijkheid en voorkomt tijdens de rit discussies over onverwachte meerkosten.

 

Voordelen van een vast tarief

Het vaste tarief is all-in. Dus inclusief btw, advocaatkosten voor het indienen van het verzoekschrift en griffierechten (kosten van de rechtbank). Ook het feit dat gesprekken soms wat uit kunnen lopen of er extra tijd moeten worden besteed aan bellen of mailen heeft dus geen gevolgen voor de kosten.

 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Valt jullie inkomen onder een bepaalde inkomensgrens, dan komen jullie in aanmerking voor gesubsidieerde mediation via de Raad voor Rechtsbijstand. Als Register Mediator werk ik samen met de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust partner. Ik kan dan ook een aanvraag indienen. Wil je nu alvast weten of jullie in aanmerking komen? Controleer de voorwaarden voor gesubsidieerde mediation.

 

Vergoeding rechtsbijstandsverzekeraar

Ook sommige rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor mediation. Deze verzekeraars vergoeden geen rechtshulp bij echtscheiding, maar geven vaak wel een vergoeding voor mediation. Hebben jullie een rechtsbijstandsverzekering? Controleer de polisvoorwaarden of neem contact op met de verzekeraar of tussenpersoon.

 

Meer weten over mediation bij scheiding, mijn werkwijze en de kosten? Ik hoor graag van je.