Samenwerking

Samenwerking bij echtscheidingsbegeleiding

Professionals in de Duin- en Bollenstreek

Vanuit mijn praktijk werk ik samen met vele professionals in de regio. Ik ken de notarissen, jeugdhulporganisaties, hypotheekadviseurs, makelaars, taxateurs, etc. Ook het inschakelen van een Kindbehartiger, behorend tot de landelijke beroepsorganisatie, behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn professionals die kinderen ondersteunen van scheidende/gescheiden ouders. Zij stellen de gedachten en gevoelens van het kind centraal en leggen uit wat er bij een scheiding gebeurt.

 

Bij iedere vorm van samenwerking heb ik natuurlijk mijn persoonlijke voorkeur. Naast inhoudelijke kennis en professionaliteit hecht ik namelijk ook zeer sterk aan integriteit, persoonlijkheid en fatsoen.

De Kindbehartiger is een professional die kinderen van gescheiden ouders ondersteunt. De Kindbehartiger staat naast het kind en helpt hem om zijn wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook biedt de Kindbehartiger kinderen een luisterend oor, legt uit wat er tijdens een scheiding gebeurt en beantwoordt vragen die bij kinderen leven. De Kindbehartiger maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen.

Ik ben aangesloten bij de Scheidingsdeskundige; een kenniscentrum en samenwerkingsverband van zelfstandig werkende scheidingsbegeleiders.

Alle aangesloten scheidingsbegeleiders hebben een opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur gevolgd, werken met hoogstaande documenten en houden hun kennis bij (bijeenkomsten, vakliteratuur en nieuwsbrieven). De aangesloten leden versterken elkaar door het delen van kennis en vaardigheden.

blank

De Kring is met name een kennisvereniging voor haar leden, de scheidingsspecialisten.

Dit doet zij door het organiseren van online discussiefora, het inrichten van werkgroepen en het organiseren van workshops en seminars. Zij biedt leden aan platform aan voor de uitwisseling en aanvulling van elkaars kennis en expertise.

blank

Ik werk voor de rechtbank als MfN-register familiemediator. Daarbij ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kunnen mensen met een lager inkomen in aanmerking komen  voor gesubsidieerde mediation.