Over mij

Dirk-Jan van den Berg

Meerwaarde als mediator

Mijn naam is Dirk-Jan van den Berg. Ik ben al een kleine 10 jaar actief als erkend scheidingsmediator (MfN-registermediator). Dat betekent dat ik in mijn praktijk vele honderden echtscheidingen en samenlevingen heb helpen afronden. Dat doe ik op onpartijdige, respectvolle en eerlijke wijze. Ik zie mezelf als een gids die jullie door deze moeilijke fase heen weet te loodsen.

Daarbij staat het belang van het maken van goede toekomstbestendige afspraken voorop. Mijn vele jaren ervaring in de financiële dienstverlening zijn van absolute meerwaarde, net als mijn praktische en pragmatische instelling.

Op mijn site vind je geen foto’s van strijdende partijen, verdriet of problemen. Natuurlijk is dat er wel, bij tijd en wijle kan het heel moeilijk zijn. Maar mijn begeleiding is toekomstgericht; ik ben bezig om jullie zo goed mogelijk door deze tijd te loodsen. Zodat jullie ontdekken hoe je zonder elkaar je weg weet te vinden.

 

10 voordelen van scheidingsbegeleiding door Dirk-Jan:

 1. Eerlijke, respectvolle, onpartijdige scheidingsbemiddelaar en mediator
 2. Zeer ervaren, bijna 10 jaar actief als scheidingsmediator
 3. Vele honderden echtscheidingen en beëindigingen van samenlevingen begeleid
 4. MfN-register familiemediator 
 5. Geaccrediteerd rechtbank familiemediator
 6. Werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand
 7. Hanteert een totaaltarief voor het complete traject, ongeacht het aantal gesprekken
 8. Werkt onder strikte geheimhouding (alle informatie en gesprekken)
 9. Financiële achtergrond, dus heeft grote financiële knowhow
 10. Praktisch en pragmatisch ingesteld. Luistert goed, denkt in oplossingen

Bij de trajecten die ik begeleid werk ik – waar nodig – samen met gerenommeerde regionale partners. Zij hebben specifieke kennis op het gebied van: 

 • Hypotheken
 • Woningtaxatie
 • Verhuur en verkoop van woningen
 • Ondersteuning van kinderen bij echtscheiding
 • Relatietherapie
 • Financieel en fiscaal advies

 

Persoonlijk

Hardlopen in de duinen is mijn passie. Zeker na een drukke werkdag vind ik het fijn om ‘het hoofd leeg te lopen’. Daar krijg ik energie van en zo blijf ik fit. Voordat ik als zelfstandig mediator begon, was ik drie jaar als scheidingsbemiddelaar verbonden aan een landelijke organisatie. Het voeren van – soms moeilijke – gesprekken was ook al een rode draad in de 24 jaar dat ik als manager bij een financieel dienstverlenend bedrijf heb gewerkt.