Mediation

Mediation, wat is dat eigenlijk?

Professionele begeleiding bij een scheiding

Mediation helpt partijen om bij een conflict tot oplossingen te komen. Om samen vanuit een lastige situatie rust en vertrouwen te vinden in goede afspraken. Als mediator probeer ik bij een scheiding niet om ex-partners weer bij elkaar te brengen – ik ben geen relatietherapeut – maar wel om meningsverschillen zo goed mogelijk op te lossen. Het streven is samen de beste afspraken te maken voor beide partijen. En dat gaat niet vanzelf.

Praktische en emotionele zaken

Een scheiding is emotioneel en ingrijpend, vaak is er al een heel proces aan vooraf gegaan. Daar houd ik uiteraard rekening mee. Tijdens onze gesprekken komen praktische zaken aan bod en is er aandacht voor de emotionele kant van de scheiding. Ik ‘kies geen kant’, maar zorg vooral dat ex-partners met elkaar in gesprek gaan over wezenlijke zaken. Over keuzes met impact, voor nu en de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor de kinderen, wat gebeurt er met de woning, hoe zit het met financiële zaken, wie heeft recht op alimentatie, wie ‘krijgt’ de hond, etc. Het doel is om alle afspraken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant, op basis waarvan de scheiding uiteindelijk door de rechtbank wordt uitgesproken.

Gratis eerste gesprek

Het kennismakingsgesprek (maximaal een uur) is vrijblijvend en kosteloos. Aan het eind van dat gesprek kan ik ook een prijs afgeven voor het complete begeleidingstraject. Wil je meer weten over de stappen die we doorlopen, lees dan hier verder.

Of neem contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek