Mediation bij scheiden Katwijk

Heeft u mediation nodig omdat u gaat scheiden? Een echtscheiding is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Door emoties, onbegrip en wantrouwen kan de communicatie moeizaam gaan. Daarbij komt dat er veel zaken geregeld moeten worden die voor beide partijen verstrekkende gevolgen heeft. Zaken als de zorg voor de kinderen, de woning, de financiën etc. Mediation in Katwijk kan jullie professionele en onpartijdige begeleiding bieden bij het opstellen van een convenant met afspraken die beide partijen recht doen. Dat is precies waar ik jullie graag bij help: ik zorg ervoor dat dit emotionele proces van A tot Z zo soepel en zorgvuldig mogelijk verloopt.

Professionele begeleiding van Van den Berg Mediation

Waarom kiezen voor Van den Berg Mediation in Katwijk als u gaat scheiden? Mijn naam is Dirk-Jan van den Berg en ik ben al bijna 10 jaar actief als erkend scheidingsmediatior (MfN-registermediator). Dat betekent dat ik in mijn praktijk vele honderden echtscheidingen en samenlevingen heb helpen afronden. Ik zie mezelf als een gids die jullie door deze moeilijke fase heen weet te loodsen op een onpartijdige, respectvolle en eerlijke wijze. Daarbij staat het belang van het maken van goede toekomstbestendige afspraken voor beide partijen voorop. Mijn vele jaren ervaring in de financiële dienstverlening zijn van absolute meerwaarde, net als mijn praktische en pragmatische instelling.

Proces van scheiden

Als je gaat scheiden en je bent op zoek naar mediation in Katwijk, dat is het belangrijk om je te realiseren dat het niet altijd gebruikelijk is dat een mediator of bemiddelaar ook inhoudelijke kennis heeft. Sommige mediators begeleiden alleen de gesprekken en besteden bijvoorbeeld de alimentatieberekening uit aan derden.

Ik begeleid jullie van het begin tot het eind, incl.. financiële afwikkeling en alimentatie berekeningen. Mochten er hypotheekvraagstukken of fiscale vragen zijn kan er altijd vrijblijvend iemand aanschuiven om jullie daarover te informeren.

Het proces van scheiden in Katwijk bestaat uit 10 stappen:

Stap 1. Kennismakingsgesprek: ik wil graag weten wie jullie zijn en wat de situatie is. Is er vertrouwen in mijn begeleiding, dan maak ik een offerte voor het traject.
Stap 2. Intakegesprek: tijdens dit gesprek maken we een inventarisatie van alle zaken die van belang zijn om de scheiding goed te kunnen regelen.
Stap 3. De woning: we zetten de mogelijkheden met betrekking tot de woning tot in detail op papier zodat er meer duidelijkheid is over de woning.
Stap 4. Ouderschapsplan: we maken een plan waarin alle afspraken komen te staan omtrent de zorg voor de kinderen.
Stap 5. Vaste lasten/alimentatie: we maken een helder en volledig overzicht in de nieuwe financiële situatie aan de hand van jullie vaste lasten en inkomen.
Stap 6. Financiën en pensioen: er worden afspraken gemaakt omtrent de financiën en het pensioen. We brengen het nieuwe financiële landschap in kaart.
Stap 7. Bespreken concept convenant: de gemaakte afspraken worden vastgelegd in het convenant. Deze nemen wij samen door.
Stap 8. Tekenen van de documenten: mits jullie akkoord gaan met de inhoud van het convenant, gaan we dit ondertekenen.
Stap 9. Juridische afwikkeling: de laatste stap in het echtscheidingsproces is de formele juridische afwikkeling van de scheiding (rechtbankprocedure).
Stap 10. Nazorg: het traject is afgerond. Op de achtergrond blijf ik beschikbaar voor vragen: de nazorg heeft geen einddatum.

Bekijk het volledige stappenplan van scheiden Katwijk in 10 stappen.

Woont u in Katwijk en wilt u mediation bij uw scheiding?

Gaan jullie scheiden en willen jullie een mediation inschakelen in Katwijk? Het kennismakingsgesprek is gratis. Vul het contactformulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je (of jullie) op. Wil je liever bellen? Je kunt bij bellen op 0252-743101 of 06-10905633.

Dirk-Jan van den Berg van Van den Berg Mediation, erkend echtscheidingsmediator in Katwijk.

    Stel hier uw vraag

    heermevrouw    Dirk-Jan van den Berg
    MfN familie Register Mediator
    Tel: 06-10905633